SANAYİCİLERE TSE´NİN HİZMETLERİ ANLATILDI

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) gündem toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıda TSE’nin sanayicilere yönelik hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya; TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, ASO Başkanı Seyit Ardıç, TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş, TSE Daire Başkanları, ASO Meclis üyeleri ile çok sayıda sanayici katıldı.

“TSE, Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri”

Toplantıda konuşan TSE Başkanı Şahin, Enstitü’nün Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olduğunu belirtti. Başta standardizasyon olmak üzere uygunluk değerlendirme, gözetim ve muayene alanlarında pek çok önemli görevi üstlendiklerini ifade eden Şahin, “Ülkemizin ihtiyacı olan standartların hazırlanması, yayınlanması ve kullanımı ile alakalı gerekli çalışmaları yapan tek yetkili kuruluş olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ülkenin, dünyanın gelişen teknolojik altyapısı ve şartlarıyla beraber Türkiye’de de yapmış olduğumuz faaliyetlerde bu geliştirmeleri yapıyoruz” dedi.

“Teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz”

TSE’nin 81 ildeki temsilcilikleriyle sanayicilere yoğun bir şekilde hizmet verdiklerini ifade eden Şahin, “11 ilde 27 noktada test ve laboratuvar altyapısı ile yaklaşık olarak 3 bine yakın çalışanı ve yetişmiş teknik kadrosuyla sanayicilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Günümüz şartlarında teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek proaktif faaliyet yürütüyoruz. Gerekli standartların ve kriterlerin hazırlanması noktasında aksiyon aldığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“Ortak Dil Standartlardır”

Küreselleşme ve beraberinde yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte sınırların ortadan kalktığını belirten ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ise, “Bugün ülkemiz ihracatçıları dünyanın farklı noktalarına ticaret yapmakta, farklı dillerde konuşan pazarlara ürünlerini satmaktadır. Bu noktada, günümüzde tüm dünyanın ortak dilinin standartlar olduğunu, standartlara uygun, kaliteli üretim yapan sanayicilerimizin çok çeşitli pazarlara rahatlıkla ulaşabildiğini vurgulamak isterim. Üretimin belirli plan ve programlara göre yapılmasına yardımcı olarak uygun kalite ve seri imalata imkân tanıyan standartlar, kayıpların asgariye indirilmesini, stokların azalmasını sağlayarak verimliği de artırmaktadır. Sanayicilerimizin karşılaştıkları sorunların başında gelen yüksek maliyetlerin düşürülmesinde, standartlara uygun üretim yapılmasının önemli bir rol oynadığını memnuniyetle ifade ediyorum” diye konuştu.

İşbirliği Çağrısı Yaptı

Standardizasyon bilincine sahip olmak ve uygun üretim yapmayı odak noktası haline getirmeyi standartların oluşumuna yön vermek üzere katkı sağlanması gerektiği belirten Ardıç, şunları kaydetti:

“Bu açıdan Türk Standardları Enstitüsü bünyesinde oluşturulmuş olan ve uluslararası standartların takip edilip ülkemiz ihtiyaçları doğrultusunda gerekli görülenlerin uyumlaştırılması görevini üstlenen milli teknik komitelere, diğer bir deyişle ayna komitelere sanayicilerimizin iştiraki büyük önem arz etmektedir. 11. Kalkınma Planımızda da yer aldığı üzere özellikle imalat sanayiinde dijital dönüşümle ilgili uluslararası standartların yaygınlaştırılmasına, geliştirilmesine, yüksek teknoloji ihracatında öne çıkan Ankaralı sanayicilerimizi, Türk Standardları Enstitüsü ile çalışmaya davet ediyorum.”

Toplantıda TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş, TSE’nin faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı. TSE Genel Sekreteri Kırbaş daha sonra sanayicilerin sorularını yanıtladı, görüş, öneri ve taleplerini dinledi.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler