SABER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

SABER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Suudi Arabistan’a yapılan ihracatlarda Suudi Standartlar, Metroloji ve Kalite Teşkilatı tarafından uygulamaya konulan ve zorunlu olan uygulama platformu SABER kayıt sistemi ile ilgili ihracatçı ve üretici firmaları bilgilendiriyor.

İş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm standardizasyon, sertifikasyon ve deney hizmetleri ile gözetim hizmetlerini sunan, küresel rekabetteki güçlerini arttıran TSE, dünyanın birçok ülkesindeki kuruluşlarla kurduğu güçlü iş ilişkileriyle ihracatçıların önündeki teknik engelleri aşmasına yardımcı olmaya devam ediyor. Suudi Standartlar, Metroloji ve Kalite Teşkilatı (SASO) tarafından yetkili kuruluş olan TSE, Suudi Arabistan’a yapılan ihracatlarda zorunlu olan ve SASO tarafından uygulamaya konulan Suudi Arabistan Uygunluk Değerlendirme Kontrol Sistemi (SALEEM) ve uygulama platformu SABER kayıt sistemi ile ilgili ihracatçı ve üretici firmaları bilgilendirmek amacıyla toplantılar düzenliyor.

SASO tarafından getirilen ve 1 Ocak 2019 tarihinden beri uygulanan kayıt sistemi kapsamında, Suudi Arabistan’a ihraç edilecek endüstriyel ürünlerin (gıda, ilaç ve kozmetik hariç) SABER veri tabanına kaydının yapılması gerekiyor. Suudi Arabistan Uygunluk Değerlendirme Kontrol Sistemi gereğince, ihraç edilecek ürünlerin tabi oldukları teknik regülasyonlara göre test ve belgelendirmesi zorunluluğu bulunuyor.

Yapılması planlanan toplantılar ile SASO tarafından uygulamaya konulan Suudi Arabistan Uygunluk Değerlendirme Kontrol Sistemi ve uygulama platformu SABER konularında ihracatçı ve üretici firmalar bilgilendirilecek.

İlki Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) ev sahipliğinde Denizli’de 30 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan bilgilendirme toplantısında SASO’nun uygunluk değerlendirme kontrol sistemi olan SALEEM ve 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle uygulamaya konulan ürün kayıt veri tabanı SABER, SASO Tekstil Ürünleri Teknik Regülasyonu kapsamına giren ürünler için alınacak uygunluk belgesi hakkındaki işleyiş, uygunluk belgesi alarak Suudi Arabistan’a ihraç edilen ürünlerin izlenmesi ve teknik regülasyon hakkında görüşlerin iletilmesi konu başlıklarında bilgilendirme sunumları gerçekleştirilerek,. Üretici firmaların söz konusu yeni sistemle ilgili soruları cevaplandırılacak.

Ayrıca bilgilendirme toplantılarının ikincisi ise önümüzdeki ay Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler