ÖZBEKİSTAN İLE İŞBİRLİĞİ GELİŞİYOR

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE iştiraki Özbek-Türk Test Merkezi’nin 25. Yönetim Kurulu Toplantısına katılarak ilgili kurumlarla gündemdeki konuları müzakere etmek amacıyla Özbekistan’ı ziyaret etti.

25. Yönetim Kurulu Toplantısı

Özbek Teknik Düzenleme Ajansı (ÖZSTANDARD) ile TSE’nin ortak iştiraki olan Özbek – Türk Test Merkezi’nin 25. Yönetim Kurulu Toplantısı 12 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Özbek-Türk Test Merkezi’nin 2022 yılına ilişkin faaliyetleri, mali durumu ile 2023 yılı programı incelendi. Taraflar, şirketin mevcut faaliyetlerinin daha ileriye taşınması noktasında mutabık kalarak gündemde olan laboratuvar yatırımının en kısa sürede hayata geçirilmesi için gerekli desteği vereceğini ifade etti.

Toplantının ardından TSE Başkanı Şahin ve beraberindeki heyet ÖZSTANDARD Ajansı ve Özbek-Türk Test Merkezi laboratuvarlarında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Görüşmeler

Ayrıca ziyaret programı kapsamında TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Hakkı Karabörklü başkanlığındaki heyet ile Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Khurram Teshabaev ve ÖZSTANDARD Genel Müdürü Dilshod Sattarov’un başkanlığındaki heyet arasında belge tanıma ve ihracatta vergi oranları konuları ele alındı. Gündeme gelen konularda iki ülkenin teknik heyetlerinin bir araya gelerek çalışmalarını en kısa sürede tamamlaması konusunda mutabık kalındı. Ayrıca iki ülke arasında gelişen ticari ilişkilerin önemi vurgulanarak uluslararası akreditasyonu bulunan TSE belgeli ürünlerin ikinci bir deneye tabi tutulmadan Özbekistan pazarına giriş yapması talebi ifade edildi.  

Taşkent Büyükelçiliği Ziyareti

Türk heyeti son olarak Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar’ı makamında ziyaret ederek Özbekistan programı kapsamında gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin bilgilendirmede bulundu. Taşkent Büyükelçisi Bekar ise iki ülke arasında son dönemde gelişen işbirliği ve ticaret hacmi hakkında kısa bilgi vererek TSE heyetinin ziyaretinin bu kapsamda çok önemli olduğunu vurguladı.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler