ÖSYM’YE BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

ÖSYM’YE BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirildi.

Belge takdim töreni; TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve ilgili personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan TSE Başkanı Şahin, deney, muayene, gözetim, belgelendirme gibi uygunluk değerlendirme hizmetlerinin dışında bilgi teknolojisi sistemlerinde işlenen kritik verilerin güvenli saklanması, güvenli iletimi, kaynağının doğrulanması alanlarında da hizmet verdiklerini söyledi.

“Sistematik ve Önleyici Yaklaşım”

TSE’nin en güçlü olduğu alanlardan birisinin bilgi güvenliği ile ilgili sunmuş olduğu hizmetler olduğunu kaydeden Şahin, “Bilişim teknolojileri sektörü her geçen gün büyüyüp gelişirken yazılım ve donanım ürün ve hizmetleri hayatımızda büyük yer teşkil etmektedir. Teknolojinin gelişimiyle bilgi artık kolay ulaşılabilir, üretilebilir hale geldi. Bu durum avantajlar sağlasa da verinin, bilginin istismar edilme riskini de beraberinde getirmektedir. Teknolojilerin ve bunları yöneten yazılımların güvenli, güvenilir, erişilebilir, kullanılabilir, etkin, sürdürülebilir ve doğru olması önemli bir konudur. Bu kapsamda hazırlanan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı; kurum ve kuruluşların gizli bilgilerinin güvenliğine yönelik riskleri etkin bir şekilde yönetmek için sistematik ve önleyici bir yaklaşım sunmaktadır” dedi.

“Teknolojilerin Kalite ve Güvenliğini Artırıyoruz”

Bilişim teknolojileri alanında sundukları belgelendirme ve test hizmetleri ile Türkiye’de geliştirilen ve kullanılan teknolojilerin kalite ve güvenliğinin artırılmasına yardımcı olduklarını kaydeden Şahin, “İnsanları, süreçleri ve bilgi teknolojilerini kapsayan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, riskleri belirleyip yönetmeye ve iş sürekliliğini sağlamaya destek oluyor. Standardın sağladığı en önemli avantajlardan biri de kuruma saygınlık katarak, rekabet gücünü yükseltmesidir. Standart bilginin izinsiz veya yetkisiz bir şekilde erişimini, kullanımını, değiştirilmesini, ifşa edilmesini, ortadan kaldırılmasını, hasar verilmesini ve el değiştirmesini önlemek için istenmeyen tehdit ve tehlikelerden korunmak amacıyla gerekli güvenlik analizleri yapıyor, önlemlerin alınmasını sağlıyor. Müşterilerine verilerin korunması açısından bir bütünlük sunuyor. Rolleri ve sorumlulukları açık ve net bir şekilde tanımlayarak iş memnuniyetinin ve verimliliğin artmasına katkı sunuyor” dedi.

Türkiye’nin bilişim teknolojileri alanındaki gelişmelerini desteklediklerini, bilgi toplumu olma hedefine yönelik çalışmalarına; Standardizasyon, test ve belgelendirme hizmetleri ile katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Şahin, “ÖSYM Başkanlığımız, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini almak için TSE’yi tercih etti. Süreci uzmanlarımız ile başarılı bir şekilde tamamladı. Belgemizin ÖSYM’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Gelişimi Hızlı ve Devamlı Hale Getirmek Zorundayız”

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’nin önemine ilişkin açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ersoy, “ÖSYM, yarım asırlık tecrübesi ve donanımı ile en güvenli uygulamaları yapan kurumdur. Her yıl onlarca sınav uygulaması yapan ÖSYM, ortaya koyduğu yeterlilik ile bilgi güvenliği noktasında da çok daha güvenli hale geldi. Kurumumuzun bilgileri, sınava girecek olan kardeşlerimizin emekleri ve kişiye özel bilgilerinin güvenliğine yönelik riskleri etkin bir şekilde yönetmek için sistematik ve önleyici bakışa sahibiz. Aldığımız bu belge,  yeterliliğin TSE tarafından onayıdır. Bu belgenin arka planında birçok birimin senkronize çalışması ve emeği var. Tüm gayretimiz ÖSYM’nin kabiliyetlerini daha da arttırmak üzerinedir.” dedi.

Başkan Ersoy, “Geldiğimiz bu aşama, ÖSYM’ye olan güveni pekiştirmenin yanında, kurumsal olarak da gelişen teknolojiye uygun şekilde yeni uygulamaları hayata geçirmemizin kapısını aralayacak. Gelişen Türkiye’nin ve dünyanın beklentilerine uygun olarak ÖSYM de gelişiyor. Türkiye Yüzyılı hedeflerine uygun olarak kabiliyetlerimizi arttırmak, çok daha güvenli ve seri uygulamalar yapmak zorundayız. Gelişime ayak uydurmazsak geride kalırız. Böyle bir lüksümüz yok, gelişimi hızlı ve devamlı hale getirmek zorundayız” diye konuştu.

TSE ile çalışmaktan ve bu belgeyi almaya hak kazanmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Ersoy, “Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından bir tanesi olan ÖSYM’nin bir standardı olması gerekiyor. Daha öncesinde üç dairemizin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi vardı. Şimdi tüm kurumumuza bu belgeyi yansıtmış olduk. ÖSYM denetlenebilir, ölçülebilir, şeffaf bir sistem kullanıyor. Bunu daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye’nin geleceğini inşa eden kurumlarından bir tanesiyiz. Bizi denetleyen kurumun bir devlet kurumu olması güvenliğimiz anlamında da çok önemliydi. Bundan dolayı hem sizlere hem çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’a TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini takdim etti.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler